Onze kudden

De Stichting Edese Schaapskudde bezit twee kuddes. De kooien voor deze kuddes staan op de Ginkelse heide en Eder heide.

Ginkelse heide

In de schaapskooi op de Ginkelse heide, is de kleine kudde gehuisvest. De herder van deze kudde is Henk van den Brandhof. Naast de schaapskooi staat nog een kleine kooi, beide zijn een rijksmonument. Deze kooien staan tegenover Restaurant Juffrouw Tok en restaurant Bloem, aan de Verlengde Arnhemseweg (N224). Bij de kooi bevindt zich ook een ruime parkeerplaats.

Eder heide

Op de Eder heide staan twee kooien en hier bevindt zich de grote kudde. De herder is Aart van den Brandhof, een broer van herder Henk.
De oude kleine schaapskooi is ook een rijksmonument. Daarnaast is enkele jaren geleden een grote nieuwe kooi gebouwd, in stijl met de oude kooi. De kooien staan aan de rand van de heide, naast een agrarisch gebied, en zijn te voet goed bereikbaar. Parkeren is mogelijk bij het Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg 2a.

Vrienden van de Edese Schaapskudden

De Vrienden van de Edese Schaapskudden promoten de kudden zoveel mogelijk. Dat doen we onder andere tijdens de lammetjesdagen bij de schaapskooien in het voorjaar en tijdens het schaapscheerdersfeest op de tweede zaterdag van juni. We zijn ook aanwezig op enkele toeristische markten, zoals de Dickens fair in Bennekom. De datums hiervoor zullen bekend worden gemaakt in de agenda.

Tijdens deze markten is het mogelijk om allerlei schapenproducten bij ons te kopen, zoals pluche lammetjes, speelgoed schaapjes, placemats, schapenwol e.d. Wij hebben een wisselend assortiment, dat steeds wordt vernieuwd en uitgebreid. U kunt bij ons ook ‘pinnen’.