Ieder jaar worden door de Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden kerstkaarten uitgebracht om extra inkomsten te genereren voor de schaapskudden. De kaarten worden ontworpen door kunstenaars die een binding hebben met de schaapskudden. 

Op donderdag 2 november zijn de nieuwe kerstkaarten gepresenteerd. Opnieuw twee verschillende kaarten, maar het verschil in klassiek en modern, zoals in voorgaande jaren, is losgelaten. De twee kunstenaars hebben beide een eigen stijl en hebben fraaie ontwerpen gemaakt. Dit jaar is gekozen voor werk van de Edese kunstenaar Willem Minnen en de kunstenares Danielle Spijkerboer uit Arnhem, beide zijn al jaren bekend met de Edese schaapskudden. 
Kunstenares Tini Gijtenbeek, die jarenlang kerstkaarten voor de schaapskudden heeft ontworpen, was ook bij de presentatie aanwezig. 

De onthulling van de kerstkaarten vond plaats bij restaurant Juffrouw Tok in het bijzijn van bestuur, herders, vrijwilligers en relaties van de schaapskudden. Na een inleidend woord door voorzitter Herman Prangsma, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden, werden de kaarten onthuld. Hij bedankte de kunstenaars voor hun belangeloze inzet en prachtige ontwerp. 

De kerstkaarten zijn inmiddels te bestellen via onze webshop.
De komende week worden de kerstkaarten door onze vrijwilligers gedistribueerd naar de verkooppunten, zodat in week 46 ook daar kan worden begonnen met de verkoop. Alle verkoopadressen worden bekendgemaakt op onze website en Facebook-pagina. 

De kaarten zijn verpakt in setjes van 5 dezelfde kaarten, inclusief enveloppen. De verkoopprijs is gelijk aan die van vorig jaar, namelijk ā‚¬ 5,00.
De opbrengst van de kerstkaarten is volledig voor de instandhouding van de Edese schaapskudden.