Het eerste lammetje bij de Edese Schaapskudden is in de avond van 9 februari geboren. De start voor een ware geboortegolf bij de kuddes op de Ginkelse en Eder heide. De komende weken is het een hele drukke periode voor de herders en hun helpers. In totaal worden rond de 400 lammetjes verwacht! 

In verband met de maatregelen rond COVID-19 is het opnieuw niet mogelijk de lammetjesweekenden te organiseren. Wel zijn op twee zaterdagen in maart vertegenwoordigers van het bestuur aanwezig om informatie te geven over de kudde. Meer informatie hierover plaatsen wij begin maart op onze website en op de Facebook-pagina. 

Uiteraard kunt u altijd zelf even kijken bij de schaapskooien. Deze zijn echter niet toegankelijk voor publiek om de rust te bewaren voor de ooien en de lammetjes. Bij mooi weer ziet u ook al lammetjes buiten.

Ook dit jaar is het weer mogelijk een lammetje te adopteren via onze webshop. Wilt u niet adopteren maar doneren? Dat kan ook. Rechtstreeks via de QR-code op de website of via een document dat u vindt onder het tabblad ‘Steun ons’.